Kokosboller

Lykkes med lavkarbo?

Vi i Allers er glade hvis du vil dele dine positive lavkarbo-opplevelser med oss!

Send epost her

Gled andre med dine egne lavkarbo-oppskrifter. Hver uke honoreres det beste tipset!

Legg inn oppskrift

Middels
60min
Stem her:
 
søte og gode og smelter i munnen:)
Ingredienser

4 eggehviter
2 ss tagatesse
6 plater gelantin
1 ts vaniljesukker (sukrinmelis tilsatt vaniljestang)
1/2 dl kokende vann

Når kokosbollene er stive
150 g 70 % sjokolade
1 ss delfiafett
kokos

Antall porsjoner
Annet
Slik gjør du:

Gelantin legges i kaldt vann til oppbløting i ti minutter

Pisk eggehvite og tagatesse helt stiv, noen få saltkorn er med på gjøre eggehvitene stivere.
Løs den oppbløtte gelantinen i 1/2 dl varmt vann. Når gelantinblandingen er kald hell det i en tynn stråle i eggehviteblandingen mens maskinen går på høy hastighet .
Tilsett vaniljen.
Pisk til massen er stiv og fluffy. (kan ta 10-15 minutter)
Sett den stive massen med to skjeer på bakepapir.
La de stå kaldt til de er stive (3-4 timer)
Vend dem forsiktig i smeltet sjokolade og dypp dem i kokos.
La de stå kaldt:)
(Blir ca 30 boller)

Innsendt av:
Ingunn